Családi nap a Bethlen-kastélyban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_459086225_1051088907020620_7137564963908176088_n.jpgA Visit Maros Egyesület, partnerségben a Bethlen-kastéllyal és a Maros Művészegyüttessel, a Turizmus világnapja alkalmából szeretettel meghív minden érdeklődőt a szeptember 28-án, tartandó "Családi nap a kastélyban" eseményre, amelyet a Keresd településen található Bethlen-kastélyban rendezünk meg.

Első alkalommal ez az esemény Kutyfalván, a Degenfeld Kastélyban került megrendezésre, ahol nagy népszerűségnek örvendett. E sikerre való tekintettel idén egy újabb helyszínen várjuk a látogatókat.
A rendezvény célja, hogy minden korosztály számára maradandó élményt nyújtson és közelebb hozza a közösséget a helyi kulturális örökséghez, miközben minden résztvevő egy nemes ügyet támogatva, adományozással hozzájárulhat a Bethlen-kastély megőrzéséhez, fenntartásához és további felújításához.
A gyerekeket szórakoztató és oktató jellegű foglalkozásokkal várjuk, ahol lehetőségük lesz kézműveskedni, játszani és új dolgokat tanulni. A családok próbára tehetik ügyességüket egy szabadulószobában, valamint közösen fedezhetik fel a Bethlen Kastély történetét egy vezetett túra keretében, amely során a múlt érdekességeit és a kastély rejtett kincseit is megismerhetik.
Az esemény különleges színfoltja lesz a Maros Művészegyüttes táncelőadása, valamint a hagyományőrző történelmi életmód-rekonstrukciós csapatok jelenléte, amelyek a különböző helyek kulturális örökségét elevenítik meg.
Szeretettel várunk mindenkit szeptember 28-án egy emlékezetes családi napra a Bethlen-kastélyban!