VIII. Szeretet Napon

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Beindult-a-dozsagyorgyi-otthonunk/viewsize/p1140680.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Beindult-a-dozsagyorgyi-otthonunk/viewsize/p1140680.jpg

ImageIstennek hála Győrben személyesen megköszönhettem az idei "Szeretetnapok" adományait. Isten fizesse dr. Pápai Lajos megyéspüspök úr gyermekeink iránti őszinte atyai szeretetét, jóságát, melytől indítva az idén nyolcadszor szervezte meg a "Győri Szeretetnapokat". Isten fizesse az ő és a kedves Győriek szeretetét, jóságát, mellyel szárnyakat adnak álmainknak!

 Az idei támogatást a Dózsagyörgy községben lévő, Isteni irgalmasság házára költöttük. Úgy gondolom, hogy a mai világban, mikor olyan könnyen, és kegyetlenül ítélkeznek az emberek, óriási felkiáltó jel, az, hogy keresztény szeretettől vezérelve össze fognak az emberek, és emléket, jelet állítanak a földön az Isteni Irgalomnak. Igen jószándékú emberekkel összefogunk, egyháziak és világi emberek, nem törődve a sok haraggal, gyűlölködéssel, mely ott gomolyog körülöttünk és otthont építünk az Irgalomnak, hogy az köztünk lakhasson, és a bajban lévő gyermekeinket jóságosan befogadja.
Legyen áldott és diadalmaskodjon dicsőséggel, az Irgalmas Isten!
Hálás szeretettel,
Csaba t.


ImageA Győri Püspökség hagyományos tavaszi jótékonysági rendezvénye adományait szeptember 28-án nyújtotta át Pápai Lajos püspök Böjte Csaba ferences szerzetesnek.

Az erdélyi szegény sorsú és árva gyerekek megsegítésére létrejött rendezvény ismét eredményes volt: az adakozásnak köszönhetően 3 millió 603 ezer 324 forint gyűlt össze. A Szeretet Napok az elmúlt nyolc év alatt több mint 36 millió forinttal tudtak hozzájárulni Böjte Csaba missziójához.
A fercences szerzetes az admány átvételekor köszönetet mondott mindenkinek. Elmondta, a támogatást a szovátai otthon befejezésére szánják. Ezzel a szovátai házzal már a második otthon épült meg győri segítséggel. Az elsőt, a kovásznai Apor Vilmos otthont Pápai Lajos megyéspüspök is meglátogatta. Az a nemzet, mely felkarolja a gyerekek ügyét, reményt mutat mindenki számára, hiszen a gyermek a jövőbe vetett hit és bizalom záloga – fogalmazott Böjte Csaba.
Magyar Kurír