Marosillye téged is vár!!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kepzesi_kozpontok_78483635_1209327762789974_5933186316547129344_n.jpgKedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntjük Marosillyén, Bethlen Gábor Szülőházánál!

Az udvar kapuját nyitva hagytuk, hogy bárki aki erre jár, közelebbről is megcsodálhassa ezt az őseinktől örökölt kincset. Ebben a csodálatos épületben emlékkiállítást rendeztünk, mely Nagyfejedelmünk, Bethlen Gábor által teremtett Aranykort mutatja be. A bástyában nincsenek korabeli jellegű tárgyak, értékek, de a kor szelleme minden bizonnyal sokunkat a múltba ejt. A ház látogatásakor érdemes minden magunkkal cipelt gondolatot az udvarban lévő bármelyik padon felejteni, s a kíváncsiskodó képzeletünk hajtotta vágytól, a boltíves falak, csipkézett ablakok, tátongó lőrések bűvöletében elmerengeni. Ezek a falak több száz éven keresztül szilárdan állottak, bizonyítva, hogy elődeink jó alapra építették ezeken a földrészeken szétszóródott magyar emberek jövőjét. Ezt a gazdag hagyatékot kötelességgel őrizzük és ápoljuk, hogy minél többen erősödjük meg történelmi múltunkból.
A Bethlen Ház, egyike azon Dél-Erdélyi műemlék épületeknek, amelyet a Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Szent Ferenc Alapítvány mentett meg, s mely régiónk egyetlen magyar történelmet és kultúrát ápoló műemléke, így vált ez szimbólumává az itt élő szórványmagyarságnak.
Látogatásukkor megeshet, hogy zárva találják az épületet, ezért szíves elnézésüket kérjük. Mivel a legtöbb látogató június 15 és szeptember 15. között érkezik ezért ebben az időszakban állandóan nyitva tartjuk a házat. 
Ilyenkor alapítványunknál nevelkedő nagykorú diákjaink fogadják Önöket, akik nyári gyakorlaton vesznek részt a bástyában.
Egy másik módja a szülőház látogatásának az év más időszakaiban, ha szándékukat időben, előre jelzik az emlékház email címén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a ház vezetőjénél telefonon: Varga Csaba : 004072648967

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube