Beszámoló a Parajdi Napközi Otthonról

Egy könyv került a kezembe, melyben Calcuttai Teréz Anya sorai elgondolkoztattak:

    "Hogy mi kényeztetjük a szegényeket? - Igen, kényeztetjük őket: legalább valaki őket is kényeztetheti. Hisz mindeni más a gazdagokat kényezteti!"
 

Egy könyv került a kezembe, melyben Calcuttai Teréz Anya sorai elgondolkoztattak:

"Hogy mi kényeztetjük a szegényeket? - Igen, kényeztetjük Őket: legalább valaki őket is kényeztetheti. Hisz mindeni más a gazdagokat kényezteti!"

Farsang volt. Téli időszak. Vakáció után feltöltődve kezdtünk a munkának, s már alig vártuk, hogy találkozzunk a gyerekeinkkel.

A farsangban a mosoly, a kacagás volt a jellemző. Rengeteg vicc hangzott el az osztályban. Minden nap más-más osztálynak volt farsangi bál, maszkokat készítettünk és kifestettük a gyerekek arcát. A gyerekeink boldogok voltak a szép szavakért, dicséretekért, amiket kaptak.

Február 13-án az osztály egy éves lett, amit két néni segítségével, egy nagy tortával ünnepeltünk meg. A gyerekek nagy gyémánt szemeit kellett volna látni, azt a sugárzó boldogságot, amit az, az  napi kényeztetés csalt az arcukra. Büszke voltam a gyerekekre, mert a két néninek köszönetet mondtak, egy-egy szál virággal.

Énekeltünk, imádkoztunk Csaba Atyáért és keresztszüleinkért is.

Vidámak voltunk, boldogságunkat szavakkal kifejezni sem lehet, csak látni és velünk együtt átérezni.

Assisi Szent Ferenc mondta:
  "Ha Isten szolgálja törekszik megőrizni lelkületének külső és belső vidámságát, azt a vidámságot, amely a szív tisztaságából fakad, akkor a gonosz lélek tehetetlen vele szemben.”

Parajd környékén nagy hó volt. A vakáció előtt, szabadidőnkben elmentünk a gyerekekkel szánkózni és hóembert építeni. A hóembereket, rólunk, nevelőkről nevezték el, s gondosan fel is öltözték, most a gyerekeink vigyáztak ránk. Szép élmény volt. Fiatal kolléganőmmel, Annával, akit lányomnak is hívok, összenéztünk és megállapítottuk, hogy a gyerekeink így fejezik ki szeretetüket.

Népdal és tréfás mesevetélkedőn is részt vettünk Szovátán, ahonnan este jó kedvel és három díjjal mentünk haza.

Vannak igyekvő gyerekeink, s vannak gyengébbek. Van olyan, aki a múlt héten jött rá, hogy milyen érdekes a matek példát megoldani. Anna minden héten tesztlapokat írat a gyerekekkel, amit egy rajzzal együtt elküldünk a keresztszülőknek.

A minap bekopogtatott hozzánk az iskolaigazgató, aki egy levelet hozott az egyik gyerekünknek a keresztszüleitől. A gyerekek szépen köszöntötték, s az igazgató nagyon meg volt velük elégedve. Nem a tanulásról volt itt szó, hanem a viselkedésükkel volt nagyon megelégedve. Jól estek az igazgató úr szavai.

Betegség miatt sok az elmaradás, de a családi orvossal együtt igyekszünk a gondokat megoldani.

Minden hónapban asszonytalálkozót szervezünk az édesanyáknak, ahol közösen megállapodunk, hogy mindenki buzdítsa a gyerekeket a tanulásra.

Calcuttai Szent Teréz gondolataival zárom soraimat:

Add meg Uram a kegyelmet, hogy inkább én vigasztaljak, mint engem vigasztaljanak; hogy inkább én értsem meg a szerencsétleneket, mint hogy engem megértsenek; hogy inkább én szeressek másokat, mint hogy mások szeressenek engem; ADJ BELSŐ BÉKESSÉGET, HOGY BÉKÉT SUGÁROZHASSAK MAGAM KÖRÜL."

Szerző: Kovács Ágnes - Parajd


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube