Európában elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja az amerikai alapítvány

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_adomanyozas_devai_alapitvany_belo-4.jpgAmerikai és mexikói vendégeket fogadtak csütörtökön a máréfalvi Összefogás Házában. Az amerikai Magok a Változásért Alapítvány világszerte végez karitatív tevékenységet, Európában elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatják.

Az amerikai Rain International Alapítvány romániai képviselőjétől, Török Hannától megtudtuk: az Amerikai Egyesült Államokban működő szervezet tavalyig afrikai, mélyszegénységben élő közösségeket támogatott. A háborúk-sújtotta vidékeken, ahol katonának vitték a férfiak többségét, a nők számára teremtettek munkahelyeket, a gyermekeket pedig iskoláztatták.
Európai projektjüket tavaly indították, és elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt választották. Kezdésként a székelyhídi otthon felújításához járultak hozzá egy tetemes összeggel. Tisztelet és szeretet övezi A globális projekt amerikai vezetője, Melissa Savy arra a kérdésünkre, hogy miért a Dévai Szent Ferenc Alapítványt választották elsőként, elmondta: helyi partnereiktől hallották, hogy milyen tisztelet és szeretet övezi a Böjte Csaba ferences szerzetes által fémjelzett gyermekvédelmi hálózat tevékenységét. Melissa mexikói származású munkatársával világszerte dolgoztak több gyermekotthonokban is – Afrikában, illetve Dél-Amerikában.
Az a modell, ami szerint itt működnek az otthonok, lenyűgöző – mondta lelkesen Melissa. Eddigi, a világ különböző pontjain szerzett tapasztalataik szerint, ha egy gyermek bekerül a gyermekvédelmi rendszerbe, „elvágják” az otthonától. Itt pedig a gyermeknek lehetősége van visszatérni a szüleihez, ha a körülményeik javulnak. Kiemelte azt is, hogy a gyermekek mentálisan és lelkileg jó állapotban vannak, nem úgy, mint a világ más tájain élő sorstársaik. Családtagként illeszkednek be a rendszerbe, felelősségek vannak rájuk ruházva, hogy normális életet élhessenek majd felnőttként.
Mentorálás – a jövőért A budapesti székhelyű Magok a Változásért Alapítvány arra kéri partnereit, hogy minél több helyi projektet támogassanak – ők előzetesen felmérik a helyi igényeket. A máréfalvi napköziotthonhoz tizenegy udvarhelyszéki napközi tartozik. A zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó adományt a napközik vezetői által összeállított termékigény alapján állították össze, amit még aznap át is vettek az Összefogás Házához érkező környékbeli napközivezetők. 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_b_adomanyozas_devai_alapitvany_belo-30.jpgA Dévai Szent Ferenc Alapítván kovásznai bentlakóotthonába tanszert visznek a következő napokban – tájékoztatott Török Hanna. Akitől azt is megtudtuk, hogy az adományozás mellett jelentős szerepet vállal az alapítványuk a mentorálásban. Partnereik, vállalásai nézeteik alapján, havi kapcsolatfelvétellel és támogatással végzik egy-egy gyermek mentorálását: beszélgetnek velük, támogatják a fejlődésüket. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha a gyermekekben csak egyetlen személy is bízik, jobban fejlődnek.
A globális projekt mexikói származású képviselője, Arturo Foentes vallja: az alapítvány célja, hogy egyetlen tehetség se maradjon felfedezetlenül. Ugyanakkor meggyőződése, hogy a traumatizált gyermekek érzékenyebbek, könnyebben függővé vállnak. Ennek megelőzésére bevált módszer a mentorálás: ezt az érzékenységet a mentor, mint egy nagyobb testvér, jó irányba tudja fókuszálni – egy biztos pontként, sokkal nagyobb eséllyel tudja segíteni a mentorált boldogulását a majdani önálló életében.
Molnár Melinda
www.szekelyhon.ro
Fotó: Beliczay László

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 5. csütörtök, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Adventben

A világvégén lesz Krisztus második eljövetele is. Az Egyház várja, hogy Urunk, Jézus újra eljöjjön, és láthatóan mindig velünk legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube