Böjte Csaba Lourdes-ba zarándokol: várja az imaszándékokat, melyeket magával visz a kegyhelyre

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_132262413_208595294269322_7207675483571222291_o.jpgBöjte Csaba OFM és zarándoktársai elindultak Lourdes felé: február 18-án Sopronban lesznek, majd több szent hely érintésével haladnak tovább a lourdes-i kegyhely felé, ahova a rájuk bízott imaszándékokat is magukkal viszik.

„Isten ha segít, néhány kollégámmal mához egy hétre Lourdes-ban leszünk! Meghívtak Lisszabonba egy előadásra, így útra kelünk autóval, és Európa néhány szent helyét érintve a jövő héten eleget teszünk e megtisztelő felkérésnek” – írta a Romkat.ro szerkesztőségének Böjte Csaba.
Hozzátette: gyermekeinkért, népünkért fognak imádkozni, és útjukra – mint egy zászlót – szívesen magukkal viszik testvéreik gondjait, bajait, kéréseit.
„Minden kérést, amit bizalommal megfogalmaznak, mint jó postás, a Szűzanya által szeretnénk Isten színe elé tárni. Hiszem és vallom, hogy Isten a huszonegyedik században is meg akarja mutatni jóságos emberszeretetét, ki akarja árasztani csodatevő irgalmát. Isten gyermekei vagyunk, Egyházunk tanítása szerint Krisztusba vetett hittel merhetünk gondjaink közepette Megváltónkhoz kiáltani, bizalommal csodát kérni” – fogalmazott Böjte Csaba atya. Zarándoklatra bátorít mindenkit: alázattal merjünk útra kelni, keressük fel a templomainkat, szent helyeinket, és egymás iránti szeretetből, a magunk és a bajban lévő testvéreink számára térdre borulva kérjük a Szentháromság segítségét, az életünket átalakító csodát.
Böjte Csaba kiemelte: miután elöljárói áldásukat adták a hosszú útra, a dévai gyerekekkel „zászlót” készítettek, amelyre a gyermekek felírják a kéréseiket név nélkül, azokat a gondokat, panaszokat, amelyeket szeretnének Isten színe elé tárni. Erre várják szívesen mindannyiunk kéréseit, Csaba atya ezzel a „zászlóval” szeretne bevonulni Európa szentélyeibe.
A tervek szerint a zarándokok február 18-án Sopronban lesznek, majd minden rá következő napon új úti cél várja őket a következő sorrendben: Bécs, München, Taizé, Lourdes, Ávila; február 25–27-ig Lisszabon; 28-án Tours, amelyhez Szent Márton kötődik, akinek oltalma alá helyezte Szent István a királyságát; majd Stuttgart és újra Bécs következik, végül március 2-án indulnak haza.
Böjte Csaba hivatalos e-mail-címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Forrás: Romkat.ro
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír