IV. Székelyföldi Gyógynövénynap és Nyitott Kertek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_61996893_1049899568541219_7542821075608928256_o.jpgIdén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Székelyföldi Gyógynövénynap, Csíksomlyón a Szent István gyermekvédelmi központ közösségi kertjében és a Nyitott Kert program, szerte Székelyföldön. 
Július 5.-én délután székelyföldi és magyarországi előadók, székelyföldi termelők és mesteremberek egy nagy ünneppel várják a gyógynövények és használatuk után érdeklődőket.
IV. Székelyföldi Gyógynövénynap és Nyitott Kertek
2019. július 5. péntek
Csíksomlyó
Mária Közösségi Kert és Kájoni Herbárium
Szent István Gyermekvédelmi Központ
Újjászületnek a hagyományos népi értékek.
Előadók érkeznek a gyógynövények népszerűsítéséért mind Székelyföldről, mind Magyarországról. A népi mesterségek és játékokat mellett igazi család nap ígérkezik koncerttel és az Erdélyi Ízőrző Lovagrend bográcsos vacsorájával, amire minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!
A Székelyföldi Gyógynövénynap célja, hogy megismertesse a gyógynövényeket az érdeklődőkkel és népszerűsítse a székelyföldi gyógynövényeket és azok mindennapos használatát.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube