Hálából, köszönetből székelykaput állítunk az Ópusztaszer Nemzeti Park bejáratánál!

ImageAnyaországban élő testvéreink nagyon sokszor Erdély, Székelyföld segítségére siettek anyagiakkal, jó szóval, testvéri szeretettel. Különösen szembetűnő az árva, bajban lévő gyerekek iránti szeretet és jóság, a segíteni akarás, melyből gyermekvédelmi otthonok, intézmények születtek Erdélyszerte. Az elmúlt évben több mint 10 ezer magyar adófizető állampolgár ajánlotta fel az adójának 1% százalékát erre a célra.

Az erdélyi gyermekek testet öltött hálája, Székelyföld köszönete szeretne lenni a napokban Ópusztaszeren felállított székelykapu, amit 2008. szeptember 14-én szentelünk fel. E kapu szépségét, értékét fokozza, hogy 1913-ban, népünk utolsó együtt töltött békeévében faragták, állították fel. Az évek, évtizedek ezt is  meggyötörték, kidöntötték. Most a félredobott, darabokra szaggatott kapu, gyermekeink, munkatársaink szeretetéből, erőfeszítéséből újjá született, jelképesen. Hálatelt szívvel felállítottuk Ópusztaszer nemzeti parkjának bejáratánál, hogy tágra tárt szárnyaival hirdesse köszönetünket, tolmácsolja  szeretetünket,  minden Magyarországi testvérünk felé, ki lehajolt jóságosan, hogy segítsen, a határon kívülre szakadt bajban lévő testvérein.
 
Ópusztaszer… Árpád vezér talán pont itt pecsételte meg valamikor első országgyűlésével a vérszerződést a Kárpát-medencét belakó törzsekkel, népekkel. E tágra nyílt kapuval tudatosan pont itt szeretnénk megköszönni, hogy az akkor megfogadott szolidaritás máig élő és nekünk is életet adó, fenntartó erő. A mi létünk, megmaradásunk ennek a több mint ezer éve kötött, és azóta is mindenki számára nyitott, létező szövetségnek köszönhető. Olyan jó lenne tudatosítani mindannyiunkban, kik itt a Kárpát medencében élünk, és újból megújítani a szövetséget! Összetartozunk, minket összefognak a Kárpátok karjai, az őseink ezer éves múltja - de a józanész is, mely arra bíztat, hogy szeretetben, szolidaritásban, egymást elfogadva, támogatva, tündérkertet varázsoljunk Isten adta szép otthonunkból.  Mi a felállított székely kapuval, hálás szívvel hitet teszünk arról, hogy összetartozunk.
 
Szeretettel hívom és várom 2008. szeptember 14-én mindazokat az anyaországi testvéreimet, kik az évek alatt támogatták anyagiakkal, imával, jósággal a Szent Ferenc Alapítványt. E napon délután kettőkor Dr. Kiss Rigó, a szegedi egyházmegye püspöke által bemutatott szentmise után, a székelykapu szentelésen,  személyesen is szeretnénk megköszönni gyermekeinkkel Anyaországbeli testvéreink irántunk megnyilvánuló jóságát.
 
Várakozó szeretettel, Csaba t.