Egy csésze tea Déván, Zsóka nevelővel!

A minap egyik kedves ismerősöm azt mondotta, hogy szeretne beugrani hozzánk naponta egy - egy csésze teára, hogy elbeszélgessen velünk az élet dolgairól, mert itt mi Déván annyira másképpen, egyszerűbben, tisztábban látunk mindent.

Kedves Testvérek!
A minap egyik kedves ismerősöm azt mondotta, hogy szeretne beugrani hozzánk naponta egy - egy csésze teára, hogy elbeszélgessen velünk az élet dolgairól, mert itt mi Déván annyira másképpen, egyszerűbben, tisztábban látunk mindent. Nem tudom, hogy igaza van-e a kedves ismerősömnek, de az biztos, hogy kevés olyan hely van a világon, hol egymás mellett békességben ilyen sok 8-1o gyerekes család lakna. Nekem jó itt lakni, élni, és én is szívesen leülök a kollégáimmal beszélgetni, teázgatni, és úgy érzem, hogy mindig gazdagabban kelek fel az asztaltól. 
Déván több nevelőmnél is kávéztam, teáztam, de talán leggyakrabban Zsóka nevelő nőnél, és nem csak azért mert nagyon jó teákat tud főzni, hanem azért is, mert olyan jókat lehet vele dumálni, neki mindenről van véleménye, és azt bátran ki is mondja. Így arra gondoltam, hogy felkérem Zsóka nevelő nőt, hogy minden reggel hívjon meg egy jó teára, beszélgetésre. Persze nem csak engem, hanem mindenkit ki szeretettel van velünk, munkatársat, gyereket, vendéget, önkéntest, mindenkit, ki szívesen leül velünk egy csésze teára. Arra kértem, hogy legyen ö a háziasszonya ennek a teázásnak, csendes beszélgetésnek. 
Úgy gondolom, hogy az internet már lehetővé teszi a közvetítést, így ezeket a reggeli csendes teázásokat, beszélgetéseket fel is fogjuk rakni a www.magnificat.ro oldalra, hogy aki akar kapcsolódjon be a teázásba, beszélgetésbe, az interneten keresztül. Szeretném ha ezeken a beszélgetéseken szó esne, a lelki életünk kérdéseiről, gyermek nevelésről, a világunk ügyes bajos dolgairól, de azt is szeretném, ha megismernétek, hogy milyen sok nagyszerű, érdekes ember él itt Déván, ezen a földön.
Kíváncsi lennék a javaslataitokra, tanácsaitokra, kérdéseitekre, hogy ez a kis szó szerint vett konyha müsor minél értékesebb, tanulságosabb legyen.
Szeretettel, cs. t.