Szépen, lassan alakul a csíksomlyói ház

Most hétvégén költözik Balázs Melinda, Zsóka nevelőnő a belülről már nagy vonalakban elkészült otthonba. Pünkösdre már szeretnénk fogadni ott a mi kedves barátainkat, ismerőseinket.

Kedves Munkatársak!

Kedves Támogatóink!

Szépen, lassan alakul a csíksomlyói ház. Most hétvégén költözik Balázs Melinda, Zsóka nevelőnő a belülről már nagy vonalakban elkészült otthonba. Pünkösdre már szeretnénk fogadni ott a mi kedves barátainkat, ismerőseinket. Sajnos a kazánház még nem készült el, így zuhanyozni lehet, de csak hideg vízben, és tudni kell azt, hogy a csíki hideg víz az felmelegedés ide-oda, de elég hideg tud lenni.
Hiszem, hogy a nyár elejéig a kazánház is elkészül és így lesz ott is jó meleg víz.
A házat szeretnénk felszerelni 70-80 diák számára. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok minden kell ebbe a házba, házi papucstól elkezdve, merőkanálig és láncfűrészig, mert ugye fával fogunk ott fűteni.
Szeretettel kérlek, hogy legyetek Zsóka segítségére, amiből nálatok plusz van, azt ajánljátok fel nekik. Azt szeretném, ha a csíksomlyói ház zászloshajója lenne az alapítványunknak, hisz a sok székelyföldi napköziből, de a kisebb bentlakó otthonokból is, a ti becsületes munkátok eredményeként kinövő és tovább tanulni akaró fiatalok, találkoznának, laknának ebben a házban. Ez egy gy óriási lehetőség ezeknek a fiataloknak, de népünk számára is. Ha munkánkat jól végeznénk Csíksomlyón, azzal a ti több éves nevelői erőfeszítéseteket tudnánk megkoronázni, de ha nem sikerül nagyon jól beindítatni és működtetni ezt a házat, akkor sok sok erőfeszítés fog kárba veszni.
Úgy tudom, hogy június 24-ig kell beiratkozni a líceum kilencedik osztályába. Ezért arra kérlek, hogy Zsókának jelezzétek, hogy otthonaitokból ki szeretné ősztől a tanulmányait Csíkszeredában folytatni, és természetesen azt is meg kellene írni, hogy ki milyen szakon. Így utána tudnánk nézni, hogy van-e realitása az álmoknak.
Számításaim szerint június 22 kellene bejönni Csíkszeredába a gyerekeknek, hogy a beiratkozást meg tudjuk ejteni. Én azt szeretném, ha a beiratkozás után lejönnének Tusnádra és a Szent László tiszteletére szervezett lelkigyakorlaton részt vennének, mely június 26.-án az érseki szentmisével fog véget érni. Ez az idő azért fontos, hogy ők is megismerjék egymást, meg Zsókáék is lássák, hogy kiket fognak ősztől befogadni. Persze az is fontos, hogy a gyerekek is lássák, hogy mire mondanak igent, mikor egy bentlakó otthonba költöznek.

Szeretettel kérlek, hogy gyermekeink érdekében dolgozzatok össze

Zsókával: Őt elérhetitek a "balazs melinda erzsébet"

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

vagy a 0758015078, és a 0740843951

Szívem minden melegével kérlek imádkozzatok e nagyon szép, és nagyon fontos ház megszületéséért.!
Szeretettel, bizalommal,
Csaba t.