A házasság szentsége

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szent-rita-unnepe-2009/viewsize/p1030185.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szent-rita-unnepe-2009/viewsize/p1030185.jpg

Tamás és EmőkeEddig mindent ti csendesen hátulról filmeztetek, hogy majd a www.magnificat.ro oldalon mindnyájunkat megajándékozzatok, de hát most főszereplők lesztek.

 

 

Kedves Tamás, Kedves Emő!

Szeretettel készülök, mint kedves munkatársaim esküvőére, június 20, szombat délutánra.
Eddig mindent ti csendesen hátulról filmeztetek, hogy majd a www.magnificat.ro oldalon mindnyájunkat megajándékozzatok, de hát most főszereplők lesztek. A házasság szentségét ti szolgáltatjátok ki egymásnak, én a pap, és mindenki ki eljön a csíkszeredai Szent Kereszt plébánia templomba,  csak tanúk leszünk.
Feleségednek a házasság szentségét te adod fel, és ő fogja a maga részéről a te esküdet fogadni, és neked a szentséget ezáltal kiszolgáltatni... Hihetetlen nagy titok, te ott főpap vagy, és én a pap csak egy tanú.... Az őszinte szerelem felszentel és szentség kiszolgáltatóvá tesz,  megszentel, hogy a házasságban te is szent legyél......  Teológiailag egyik legcsodálatosabb titok, mely előtt csak meghajolni lehet. Isten találta ki szép csoda, és csak az érti, akinek ezt Isten megadta..
Szeretettel készülök én is az esküvőtökre, és bíztatom a www.magnificat.ro oldal nagycsaládját, hogy imádkozzanak érettetek, hisz végül is e honlap szerkesztése közben mélyült el kettőtök kapcsolata.
Szeretettel,
Csaba t.