Ünnepélyes Mária-köszöntő és elsőszombat Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_elsoszombat191207.jpgA csíksomlyói kegytemplomban december 7-én, elsőszombaton este 6 órától szentmisét tartottak, ezt megelőzően, délután 5 órától engesztelő imaórán vettek részt a gyimesi hívek vezetésével. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bőjte Mihály OFM, csíksomlyói házfőnök volt.

A szónok szentbeszédében felidézte Ferenc pápa advent első vasárnapján az olaszországi Greccióban tett látogatását, ahol a szentatya a világ első betlehemi jászla előtt imádkozott, amelyet Assisi Szent Ferenc 1223-ben „állított fel”. A jászol egyszerű és csodálatos jelében – hangsúlyozta ennek kapcsán a szónok –, amelyet a népi vallásosság befogadott és nemzedékről nemzedékre továbbadott, megnyilvánul hitünk nagy titka: Isten annyira szeret bennünket, hogy megosztja velünk emberségünket és életünket.
„Hirdessétek az evangéliumot, ha kell, szavakkal is” – mondta Ferenc pápa a greccsói ferenceseknek, idézte fel a szónok, majd hozzátette, hogy a szóbeli igehirdetést a példaadás általi igehirdetés kell megelőzze. Példaadásunkkal hirdessük hatékonyan Isten igéjét!
A csíksomlyói ferences házfőnök igehirdetésében kiemelte, hogy nem múltidőben kell arról beszélni, hogy Isten szeret bennünket: Jézus hatékony jelenlétének jelei ma is tapasztalhatók bennünk és körülöttünk.
A liturgia után rózsafüzért imádkoztak a Mária Rádió munkatársainak vezetésével, majd gyertyás körmenetben vitték a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.
A következő elsőszombati Mária-köszöntőt 2020. január 4-én tartják. A szentmisét élőben közvetítették. Mindazok, akik nem tudtak elzarándokolni a kegyhelyre, megtekinthetik az eseményt a képek alatt elérhető videón.
www.romkat.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube