Ötven helyet ugrottunk előre a boldogságlistán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_1690028_nagy.jpgKettő híján ötven helyet léptek előre a magyarok a boldogság terén. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjának vezetője elmondta, az első boldogságkutatást a nyugati világban az ENSZ rendelte el, ekkor még Magyarország a listán a 110. helyen volt. 2016 óta, az első hazai boldogságkutatás óta az ország szépen haladt előre, jelenleg a 62. helyen áll.

A boldogságkutatás Bhutánból indult. Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság alapító elnöke a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: a boldogságkutatás Dzsigme Szingje Vangcsuk bhutáni király nevéhez köthető. A királyt trónra kerülése után egy riporter arról kérdezte, hogy mennyire elégedett az ország bruttó termelésével. Dzsigme Szingje Vangcsuk a kérdésre csak annyit válaszolt, őt sokkal inkább érdekli az ország bruttó nemzeti boldogsága. „Ennek felmérésére négy területet is meghatározott: a fenntartható fejlődést, a környezetvédelemet, a kultúra megőrzését és felelős kormányzást” – tette hozzá Valcsicsák Zoltán.
A felmérést ötödik alkalommal végző magyar kutatók célja nemcsak az, hogy feltérképezzék azokat a pszichológiai tényezőket, amelyek meghatározzák az emberek boldogságszintjét, hanem az is, hogy kiderítsék, melyik város, melyik térség lakói lehetnek a legboldogabbak, és hogy vajon tényleg olyan borúlátó, depressziós, pesszimista nép-e a magyar, ahogyan azt világszerte gondolják.
Oláh Attila elmondta, az eddigi kutatások alapján Magyarországon az egzisztenciálisan megállapodott állampolgárok, vagyis a harminc-hatvan év közöttiek vallják magukat igazán boldognak.
Lehet, hogy ennek a boldogságadatnak nem nagyon örülnek az ellenzéki oldalon, ennek ellenére nagyon sokan érzik jól magukat a bőrükben napjaink Magyarországán. S miután ez elsősorban a választókon múlik, valószínűleg ez még egy jó darabig így is marad.
www.888.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentlélek száll rád...

Az Istennek, aki a világot teremtette, nem adhat életet egy földi apa, csak maga az Isten.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube