A várakozás nem tétlenség

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_BalsiBalazs18.jpgLenti gondolatokkal kívánunk áldott adventi készülődést, a szeretetben való elmélyülést minden kedves Testvérünknek!

"A várakozás nem tétlenség. Hányszor várom egyik testvéremet, akinek lelkemet kiönthetném! Nem jöhet. Mégis várom, hacsak valamilyen elképzelhető távoli lehetősége is van érkezésének, őt mindig várom! Hát így és még jobban kell várnom Rád, én Uram, Istenem! Boldognak nevezted azt a szolgát, aki rád várakozik. Nemcsak akkor boldog, mikor lépteidet hallja, hanem már maga a várakozás is boldogság. Nem vagy köteles megérkezni, Uram. A rekollekciós nap nem a Te kötelező megérkezésed, hanem az én várakozásom napja.
Ki is nézek az ablakon. Nem jössz-e az erdő felől? Sötétedés előtt még egyszer kinézek... azután átmegyek az oratóriumba. Ott az örökmécses fényénél döbbenek rá, hogy itt vagy, velem vagy mindennap életem utolsó napjáig. Aztán az sem igaz, hogy nem jössz; mi más a reggeli áldozás, mint Úrjövet?
Bezárom az ajtómat. A telefonzsinórt is kihúzom. Kicsi villanyt gyújtok, és még egyszer mindent végiggondolok... Mindent, vagyis a Veled való kapcsolatomat. Te hívtál meg anyám méhében, és Te közelítettél felém egészen egyértelmű módon. Milyen hálátlan vagyok, hogy ez nincs mindig az eszemben!
Most a csend mélyebb rétegeibe zuhant a kolostor. Tiéd akarok lenni, Uram, Jézus, hatalmas, örök, forró szeretetben. Mikor jössz el értem? A betegségtől, főleg a kórháztól félek, mégis vágyakozom arra a napra, amikor egyedül irgalmasságodnak köszönhetően megláthatom arcodat, Jézusom. Amikor elmúlik ennek az életnek a bizonytalansága, és többé már nem lehetek hűtlen Hozzád. A mennyország egyik legnagyobb öröme az lesz számomra, hogy nem lehet többé vétkezni, Micsoda békesség és megnyugvás lesz ez: csak szeretni fogok, bátran, egész valómmal, tisztán, fékezetlenül, örökké."
Barsi Balázs: Krisztus békéje

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nekünk Isten szép, szent feladatot adott, céllal küldött e földre. A gonosz csábít, ostromol, és ha bűnbe estünk, ha elvesztettük a fejünket, nem lenne szabad a reményünket, a hitünket is elveszítenünk, feladva Isten adta szép céljainkat. Nem, az embernek olyannak kell lennie, mint a mesében a hétfejű sárkánynak, akinek ha levágják a fejét, helyette újabb három nő, és újból talpra áll. Ezt a talpra állást a keresztény ember a bűnbánat szentsége által tudja elérni. Ha, ne adj’ Isten, elvesztettük ártatlanságunkat, tiszta életünket, valamit, ami értékes, ami fény, ne essünk kétségbe, mert az Úr Jézus Krisztus, aki a bűn kivételével maga is megtapasztalta az emberi gyengeséget, kísértéseket élt át, képes a hónunk alá nyúlni és felemelni bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 28. csütörtök, Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 5/7

A következő történet nagyon sokat jelentett nekem:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube