Nagyon sok a jószívű adakozó

ImageNéhány napja korszerű számítástechnikai laboratórium segíti tanulmányaikban és a külvilággal történő kapcsolattartásban a csíksomlyói Szent István gyermekgondozó központ lakóit. A számítógéptermet adományokból sikerült kialakítani.

Egy multinacionális vállalat, illetve Szőkefalvi Ágnes Németországban élő fizikus jóvoltából jutottunk a 16 korszerű számítógéphez – adta tudtunkra az örömhírt Balázs Melinda Erzsébet, a csíksomlyói ház vezetője. Elmondta, a gépekhez vadonatúj bútorzat is érkezett, így az adomány értéke akár a negyvenezer lejt is megközelítheti. „Sok a jószívű, adakozó ember, nagyon szerencsés helyzetben vagyunk ebből a szempontból” – hangsúlyozta a sokak által Zsóka nevelő néniként ismert házvezető.
Azt is megtudtuk, nagyon hosszú a bentlakásba jelentkezők várakozási listája, éppen ezért valószínű, ősztől a mostani 46 helyett már 100 lakóval kezdenék a tanévet. Ehhez azonban a somlyói épület egy másik szárnyát is teljesen be kell rendezni. „Szőnyeget, függönyt, használaton kívüli bútort, mindent szívesen elfogadunk, amiről úgy gondolja bárki, hasznos lehet számunkra” – említette az illetékes, akitől azt is megtudtuk, tűzifakészletük is kimerülőben van.
Rédai Botond

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nincs olyan reggel, hogy Isten ne indítana bennünket a jóra, a szépre, amikor fölkelünk, nincs olyan rossz tett, amely után belülről ne birizgálna: menj, békülj ki, kérj bocsánatot, kezdd újra! (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 30. szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Ő „kezébe kapaszkodva”

Mária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube