Karácsonyi jókívánságok Csíksomlyóról

„A szeretetnek nem az a lényege, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy Ő szeret minket, és elküldte Fiát engesztelésül bűneinkért” (1 Jn 4,10).

Kedves szeretteink, barátaink és támogatóink!
Karácsony a szeretet ünnepe, mégpedig azé a szereteté, amellyel Isten szeret minket.
„A szeretetnek nem az a lényege, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy Ő szeret minket, és elküldte Fiát engesztelésül bűneinkért” (1 Jn 4,10).
Az elmúlt esztendőben, ti mindannyiotok nagyon szerettetek minket. Imáitokkal, tanácsaitokkal, adományaitokkal segítettétek a Szent István Otthon diákjainak nagy családját, akinek nemcsak számban gyarapodott szépen, hanem tudás terén is, meg lelki téren is. Hála nektek mi, még gyerekeként nem éreztük a mumusként emlegetett krízist hiszen asztalunkon mindig volt kenyér, egy kis csokoládé, és más finomság. Szobáinkat az áhított otthon melege és új bútorok illata lengi át. Hálásak vagyunk, kik azért fáradoztak, hogy kápolnánk szépüljön, a tabernákulumért, a gyönyörű oltárért, padokért. Hálát adunk azokért, akik velünk tanultak és segítettek át tanulási nehézségeinken,s erőt kérünk meg türelmet számukra hogy Isten útján tovább kalauzolhassanak minket. Hálát adunk a sok szép lelkigyakorlatért, melyek megtisztelték, megszentelték házunk és udvarunk minden apró zúgát. Köszönjük, - s búcsúzunk Wass Albert karácsonyi gondolataival:
„Nyissátok meg szíveteknek minden ablakát, és eresszétek be oda a napfényt, hadd pusztítson ki belőletek minden sötétséget ezen a karácsonyon. A civódás, pártoskodás nemzetéből változzatok át a szeretet nemzetévé, s lássátok meg: attól a pillanattól kezdve veletek lesz az Isten. Megmaradásunknak, megmaradásotoknak, a magyar sors jobbra fordulásának ez az egyetlen lehetősége. Adjon az Úristen boldog, áldott karácsonyt, és szeretetben gazdag újesztendőt mindnyájatoknak!”
Wass Albert
Békés Karácsonyt és örömteli Új esztendőt kívánunk! Sok -sok szeretettel Csíksomlyóról Zsóka nevelő, munkatársai és kedves diákjai

 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube