Diákjaink írták. A böjt

A húsvét előtti 40 napos böjt mindenkinek mást jelent.

 

 

Ma már sokan figyelembe sem veszik, viszont az is gyakori, hogy az emberek rosszul értelmezik, és túlzásba viszik a böjtöt. A böjt nem arról szól, hogy lemondunk mindenről, nem nevetünk, nem beszélgetünk, állandóan búskomorak vagyunk. Az ilyen formán böjtölő ember képmutató. Nem is olyan régen valaki azt mondta nekem: „A böjt imádság nélkül – fogyókúra”.
Az elcsendesedés és a befelé fordulás fontos időről időre. A rohanás, a pénz és az egyre zajosabb gépek világában robotokká válunk. Elfelejtjük, hogy érző lények vagyunk, akiknek szükségük van egymásra. Sajnos gyakran egymásról is megfeledkezünk. A böjt alkalom mindenki számára, hogy azt mondjuk magunknak: ''Állj!'' Észrevegyük, hogy habár elestünk az eszeveszett rohanás közepette, felállhatunk, és rájöhetünk, hogy vannak körülöttünk, akik segítenek talpra állni. Ha kicsit lelassítunk, észrevesszük ha valakinek segítségre van szüksége. És ha valaki elesett, fogjuk kézen és segítsünk neki felállni.
A modern technika rengeteg lehetőséget nyújt, hogy elzárjuk magunkat a külvilágtól. Az újabbnál újabb zeneberendezések, fülhallgatók elárasztanak minket és észre sem vesszük, hogy egy célt szolgálnak: minél nagyobb zajt csapni a fejünkben hogy az elnyomja lelkiismeretünk hangját. Csak 40 napot kér tőled Jézus... és negyven nap alatt felfedezheted magadban a hibákat és ha rájöttél miben hibázol orvosolhatod is azt.
Azonban nem csak hibákból épül fel az ember... Ha magunkba nézünk rájövünk, hogy jók vagyunk, bárki, bármit mond, több jó van bennünk, mint rossz. És ez a felfedezés bárkinek mosolyt csal az arcára. És csak a saját mosolyunkon át vesszük észre azt ha valaki ránk mosolyog.


Pap Zselyke
Csíksomlyó

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube