''VERJETEK GYÖKERET JÉZUSBAN''

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szalontai-szent-antal-nagy-csaladja/viewsize/antal.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szalontai-szent-antal-nagy-csaladja/viewsize/antal.jpg'

antal.jpgSokak számára 2011. május 28-a nem más, mint egy fárasztó hét utáni, pihenésre, szórakozásra szánt nap.

Kedves Keresztény Testvérek,
Sokak számára 2011. május 28-a nem más, mint egy fárasztó hét utáni , pihenésre , szórakozásra szánt nap.
Nagy megtiszteltetés ért minket amikor a Bélfenyéri Kis Márton atya, aki egyben a Nagyváradi egyházmegye ifjúsági referense, említést tett, hogy-e napon a püspökségekhez tartozó plébániák, valamint a szomszédos püspökségek plébániái fiatalokból álló küldöttségei fognak részt venni egy másodízben megrendezésre kerülő egyházmegyei Ifjúsági találkozón a Nagyváradi Székesegyháznál.
A helyi (nagyszalontai) plébánosunk , lelki vezetőnk bíztatására a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Nagyszalontai Gyermekvédelmi Központjából egy 15+1 fős csapat (Bata Sándor nevelő, Csontos Nóra, Csontos Réka, Csontos Györgyi, Coste Elena, Varga Renáta, Coste Calin, Varga Zoltán, Varga Csaba, Huzuna Adrian, Huzuna Cristian , Gavra Cristian, Gál Danut, Marki Roland, Egeresi István  valamint Zaiti Árpád) is egynek érezhette magát a többi ott megjelent fiatallal. Izgalommal, s türelmetlenül vártuk az indulás pillanatát , mert a 2010-ben is megrendezett találkozón is részt vettünk s kellemes élményekkel tértünk haza. Küldöttségünk elsősorban az alapítványt , de a várost , a helyi magyar katolikus közösséget képviselte .Szomjazott egy olyan kikapcsolódás után, amely nem a hangos zenéről, a drogról, a szenvedélyekről, az ördögi játékokról szól, hanem egy nemes célt képvisel, ami egyben a mottója is volt e keresztény napnak:  "VERJETEK GYÖKERET JÉZUSBAN"...
A megérkezés után sikerült regisztrálnunk magunkat s részt vehettünk egy csodálatos fiatalos szentmisén a Székesegyházban, ahol megízlelhettük ,s átérezhettük az ott megjelent atyák valamint fiatalok közös és megingathatatlan hitét , hovatartozását ... egységét. Felejthetetlen élmény , s egyedi alkalom volt a lelki feltöltődésre!
A szentmisét, melyet Őexellenciája Böcskei László pápai prelátus celebrált követett a kiscsoportokra való felosztás korosztályhoz mérten s nem kis időre rá éhségünket is csillapithattuk, hisz a szervezők finom ebéddel , hűsítővel valamint nápolyival kedveskedtek nekünk. Az ebéd utáni rövid pihenő alatt lehetőség nyílt arra, hogy a meglévő baráti szálakat erősítsük valamint újakat alakítsunk ki. Következett a várva várt akadályverseny, amiben a csoportok összemérhették : kitartásukat, leleményességüket, észjárásukat különböző feladatokban.
16 órától következett a kulturális műsor, ahol egy külföldi keresztény együttes (ÉBREDÉS) koncertet adott valamint különböző csoportok keresztény szemléletű színdarabokkal léptek fel.
Számunkra a legtöbbet mondó jelenet a II. János Pál pápa munkásságát, s életét bemutató zenés-táncos produkció volt.Az eredmény hirdetést izgatottan vártuk , s titokban  bízva-bíztunk több helyezésben , de csupán egy első díjjal gazdagodhattunk Csontos Györgyi kitartó munkájának köszönhetően. A dijátadás után utolsó energia tartalékainkat a Petőfi park modern játszóterén vezethettük le, ahol: mászókázhattunk, cicázhattunk, körhintázhattunk kedvünkre. Az előttünk álló utazást, vonatozást a többség szunyókálva, bóbiskolva tette meg.
Megérkezésünk után meglepetés erejével ért minket a fagyizás mellyel kísérőnk ( Bata Sandor nevelő) lepett meg , s szavak nélkül tudomásunkra hozta, hogy összeforrt , egységes csapat vagyunk s legközelebb is ott leszünk együtt , mert mindannyian lelkileg feltöltődve éreztük magunkat , csodálatos élmény volt e mesébe illő fantasztikus nap.
A szervezőknek valamint támogatóinknak köszönet fáradhatatlan munkájukért, lendületességükért , kitartásukért.
Útravalónak csak annyit: VERJETEK GYÖKERET JÉZUSBAN ...
Bata Sándor
Nagyszalonta