Az új tanév

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_4269.jpgHála Istennek mi is elkezdhettük az új tanévet.  Bevallom egy kicsit izgultam,mert a fűtési rendszer bekötéséhez múlthét kedden fogott hozzá a szakember,mert Imre akkorra tudta hozni a csöveket.  Hétfőre a nagyobb lányokkal rendbe is raktuk a házat, aminek sokat örvendeztünk.

Őszintén mondom, hogy erről a munkálatról júliusban még nem is álmodtunk,mert tudtuk, hogy sok pénzbe kerülne,csak azt búsultuk,hogy ilyen rossz kályhákkal hogy lehet ismét egy telet eltölteni. Milyen csodálatos az Úr gondviselése, hálásan köszönjük! Imrének is nagyon köszönjük,mert ő indítványozta.
Beszeretnék számolni,hogy ki mivel,mennyivel járult hozzá.
Imre hozta a radiátorokat(11drb.)és a csöveket, a polgármester adta kazánt,a pap bácsi a víztartályt. Azt sose gondoltam volna,hogy még annyi apróság kell,és hogy ilyen sokba kerülhet,nagyon megijedtem amikor megláttam a számokat. Még kellett 2600 Ron a kellékekre és a munkadíj kedvezményesen is 1600 Ron. Ez összesen 4200 Ron. A múlt évben Bálint Kálmánék adtak 1500 Ront,hogy adjam át Csaba testvérnek és Csaba testvér azt mondta,hogy tartsam meg,na hát ez most jól jött. A német barátaink adtak 1800 Ront,ez összesen 3300 Ron,amelyből tudtam gazdálkodni. Hála Istennek,hogy ennyit kaptunk,mert bevallom nem szerettem,szeretnék Csaba testvértől kérni,mivel tudom,hogy milyen sok fele kell,csak ha nagyon megszorulok. Végül is még csak 900 Ron amivel tartozom :).
Isten fizesse meg százszorosan mindenki jóságát!
A kamránkban,pincénkben is van egy kis télire való. Főztünk lekvárt,zakuszkát egy nagy üsttel,piros aranyat,sütöttünk padlizsánt stb.
Ami fontos a kenyér és a meleg ez hála Istennek megvan,a télire való fa is megvan.
Úgy érzem és köszönöm mindenkinek, hogy mindenből van egy kicsi és így újból elébe nézhetünk egy új tanévnek, kérve Isten és a Szűz anya segítségét, hogy óvja és őrizze meg minden bajtól gyerekeinket, Csaba testvért, munkatársakat és támogatóinkat!
Mihály Anna,
Oroszhegy