Nincsenek lehetetlen dolgok

ImageMilyen rövid a 18 év. A képet mikor készítették, még nem is tudtam arról, hogy Déva létezik... 1992 októberében kerültem Dévára, és azóta imádságos munkánkat milyen sok szép ajándékkal jutalmazta mennyei Atyánk.

 

 

Nincsenek lehetetlen dolgok, csak türelmetlen emberek!
Itt is, ott is egy egy kolléga a gyermekek miatt türelmetlenkedik, szeretnénk mindent, minél hamarább elérni. Javítások, építkezések, vásárlások időpontjait sürgetjük. Eredményeket akarunk látni egyik percről a másikra... Tudnotok kell, az idő, és a növekedés nem a miénk, hanem az Isten szép ajándéka.
Milyen rövid a 18 év. A képet mikor készítették, még nem is tudtam arról, hogy Déva létezik... 1992 októberében kerültem Dévára, és azóta imádságos munkánkat milyen sok szép ajándékkal jutalmazta mennyei Atyánk.  Jelenleg 1.8oo gyereket nevelünk közel ötven helységben. 1992 októberében még Déván sem volt a kolostorban egyetlen szoba sem, hol a fejemet lehajthattam volna, a szomszéd plébániáról ingáztam naponta. Az idén végzik az egyetemet azok a fiatalok, kik nálunk kezdték az óvodát, az első osztályt. Ha nekem akkor valaki azt mondotta volna, hogy a kis Noémiből, Magdikából stb. egyetemet végzett komoly, megbízható felnőtt lesz ilyen hamar, akkor én nagyon kételkedve néztem volna rá.
Bízzatok az Istenben, ki az idő múlásával legszebb álmotokat is valóra váltja, ha alázattal kéritek. Ne feledjétek: nincsenek lehetetlen dolgok, csak türelmetlen emberek.... Isten szeretné megosztani velünk az ő Isteni létének az örömeit, szeretne bevonni, a világ tovább teremtésének csodálatos munkájába, és ha alázattal vállunkat az Ő válla mellé tesszük, akkor biztos, hogy csodák várnak ránk.
Adja meg az Úr Isten mindnyájunknak, a csendes kitartó munka örömét, és ajándékozzon meg kitűzött céljaink békés elérésével.
szeretettel,

Cs. t.