Jó volt találkozni...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_latogatasCsabat.jpgKismuncseli barátaimat hosszan látogattam. A kedves házaspárnak 13 gyereke van, szépen nevelték őket mi is sokszor segítettük az életrevaló, kedves fiukat, lányokat! A kápolnába, ha ők eljöttek mind, akkor már mások nem is erőst fértek a szobába!!

Amikor a bányát bezárták a kulcsot nekik adták oda, ők ügyeltek az irodákra, de maga a bányára is! A kulcsot a néni ott tartotta a kredencben a cukros dobozba. Lassan a bánya eltűnt, mindent elhordtak, még a betont is szétverték nagy botokkal, hogy a benne lévő vasat értékesíteni tudják. A kulcs az megmaradt, most is ott van a dobozban, a néni kacagva mondta, hogy 13 gyerek mellett a cukros doboz mindig üres volt, így a kulcsot nem kellett eldobni, vagy más helyre tenni!
Ami meglepett az az, hogy a 13 gyermek után e kedves házaspárnak összesen öt unokája van! A fiatalok szétszéledtek a nagyvilágban Spanyolországtól, Angliáig mindenütt vannak gyermekük, ügyesek, dolgoznak, közben telefonon jelentkeznek, de unoka csak ez az egy kislány van otthon!
Jó volt találkozni, elbeszélgetni a régi szép időkről, melyek úgy tűnik, hogy ide e hegyekre nem fog soha visszatérni! Ők engem tartanak a papjuknak, én meg büszkén vállaltam 25-30 évvel ezelőtt is, de most is őket, Krisztusban testvérek vagyunk, és ha megérjük, a mennyországban is jó lesz velük találkozni!
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube